Italienii au adus „Grădina Europei” la București

Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), în partenariat cu Lever Srl din Genova, a organizat, pe 15 și 16 iunie, un festival dedicat floriculturii italiene, intitulat „Grădina Europei”. Manifestările au fost găzduite de Palatul Cercului Militar Național și au reunit consorțiile italiene Florconsorzi, Florasi şi Conaflor, care dețin 75 la sută din producția italiană de flori ornamentale.
Pe 15 iunie a avut loc o conferinţă dedicată floriculturii, la care au participat Excelența Sa Mario Cospito, Ambasadorul Italiei, operatori din sector și personal academic.
„Acest eveniment este o sărbătoare a verdelui. El urmărește sensibilizarea asupra naturii într-o epocă de expansiune industrială. Posibilitățile de creștere în acest sector sunt încurajatoare. Agricultura este unul dintre sectoarele de viitor în ceea ce privește schimbul economic, lucru subliniat și cu prilejul recentului summit interguvernamental România – Italia”, a spus domnul Mario Cospito, care a fost urmat la microfon de domnul Guglielmo Frinzi, președintele CCIpR. Acesta a mulțumit tuturor părților implicate în proiect.
Au mai luat cuvântul domnul Radu Popa, director general în Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, doamna Silvia Ștefan, consilier superior în cadrul Direcției Generale Politici în sectorul Vegetal – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Francesco Bet, președinte Florasi, domnul Marco Fabio Montari, președinte Florconsorzi, domnul Alessandro Pagano, președinte Conaflor, domnul Martino Musso, de la Lever SRL, domnul dr. Florin Stănică, profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, și doamna Stefania Tedeschi, reprezentant al departamentului de plante și flori – ministerul italian al Agriculturii, Alimentației și Pădurilor.
Pe 16 iunie, în faţa Cercului Militar, a prins viaţă “Sărbătoarea Spaţiului Verde”, cu momente de spectacol şi distracţie pentru copii. În cadrul acestei “Sărbători a Spaţiului Verde’’ a fost prevăzută şi o iniţiativă dedicată şcolilor: vizitarea expoziţiei si premierea, cu plante şi diplome, a copiilor care au realizat material artistic ce are că temă natura şi verdele.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 10 iulie 2011 și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s