Evocare, muzica si film la Salonul „Sorana Coroama Stanca”

Sediul din Strada Lipscani nr. 19 al Asociatiei Italienilor din România – RO.AS.IT. a găzduit pe 27 ianuarie Salonul comemorativ „Sorana Coroamă Stanca”. Au venit, în număr mare, cunoscuţi ai regretatei, admiratori şi alţii, care au dorit să afle cât mai multe despre Sorana Coroamă Stanca.

Manifestarea moderată de actorul Adrian Păduraru a debutat cu proiecţia filmului „Cazabanii”, realizat de Anca Filoteanu. S-a creat, astfel, cadrul perfect pentru evocarea celei care a fost un adevărat lider spiritual pentru cei care au cunoscut-o. „Sorana deborda a optimism şi ştia exact cum să îl transmită celor din jur. A fost cea mai puternică persoană pe care am cunoscut-o vreodată”, şi-au amintit cei cu care a colaborat.

Un cvartet al elevilor Liceului de Artă „George Enescu”, alcătuit din Laura Şandru (cls. a XI-a, vioară 1), Alexandra Bobeico (cls. a VIII-a, vioară 2), Daniel Voitz (cls. a XII-a, violă) şi Călina Epuran (cls. a XII-a, violoncel), a adus susţinut, apoi, un miniconcert. Repertoriul a cuprins:
1. Ceaikovski, Valsul Florilor
2. Dvorak, Humoreasca
3. Gabriel Faure, Pavana
4. Dmitri Şostakovici, Vals nr. 2
5. Vivaldi, Primăvara
6. Brahms, Dans Ungar nr. 5
Elevii au fost pregătiţi de profesoarele Mihaela Ciuplea şi Raluca Stratulat, momentul muzical fiind coordonat de Doina Paron Floriştean.

Salonul comemorativ „Sorana Coroamă Stanca” s-a încheiat cu un bufet româno-italienesc, pregătit de maestrul bucătar Pierluigi Maniero.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s