Salon de Crăciun cu savoare italienească

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat, pe 17 decembrie, tradiționalul Salon de Crăciun. În acest an, evenimentul a avut ceva special. Participanții au putut savura produsele culinare specific italienești pregătite și oferite de maestrul bucătar Pierluigi Maniero, cunoscut drept Meniu D’Autor. Pentru acesta, sărbătoarea Crăciunului reprezintă ceva deosebit. Drept dovadă, pe blogul personal, unde gastronomia se împletește cu poezia, Pierluigi Maniero a compus o odă dedicată nașterii Domnului, care a luat forma unui Meniu de Crăciun…

Meniu de Crăciun

Deliciu Venet
Asiago D’Alpeggio
cu Crostino de Mămăliguță și
Mostarda Veroneza
Pește Spadă Afumat
Antica Venețiană din 700
cu Crostino de Pâine cu măsline
Bologna dulce Viata
(bolonieză cu Stafide și brânză Provola)

Crostino Rustic Venet
Crostino de Mămăliguță,
bucățele de parmezan
Salam Sopressa Veneta
Sardina Marinata a la Antica Veroneza
cu pâine din 7 cereale
Măsline Ascolane

Antico Padano
Picături Parmezan cu miere de salcâm,
Prosciutto Venet Taglio Antico

Deliciu Prăjit
„Arancini Siciliani”
„Dorate Mozzarella”
„Dorate del Contadino”
”Dorate di pesce”
Antica Mignon Venetiana
Paneton Milanes Crăciun Fericit

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Nr. 4 21 dec. 2010 - 25 ian. 2011 și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s