Elena Udrea: ”Italienii sunt interesaţi de staţiunile balneare”

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a avut, la sfârşitul lunii trecute, o întrevedere cu Gian Valerio Lombardi, prefectul provinciei Milano. Cu acest prilej, au fost abordate subiecte referitoare la oportunitatea atragerii unor oameni de afaceri italieni interesaţi să investească în infrastructura turistică din România, precum şi la posibilitatea dezvoltării unor trasee turistice culturale bazate pe existenţa unor vestigii romane în ţara noastră. Potrivit site-ului oficial al Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, atât Elena Udrea, cât şi Gian Valerio Lombardi au apreciat că România şi Italia au o istorie comună, care a favorizat o deosebită solidaritate umană, spirituală şi culturală în cadrul cooperării europene.
La finalul întâlnirii, oficialii au convenit asupra importanţei consolidării unui parteneriat între cele două ţări şi a promovării unei strategii pentru creşterea gradului de cunoaştere a potenţialului turistic românesc pe teritoriul Italiei. Dar iată cum a relatat întâlnirea însăşi Elena Udrea, pe blogul personal:
”Am avut, la MDRT, o întrevedere cu prefectul regiunii Milano. Practic, domnul Gian Valerio Lombardi mi-a întors vizita făcută anul trecut în Italia. Am abordat mai multe subiecte, principalul fiind, desigur, turismul. Şi domnia sa aprecia potenţialul de dezvoltare pe care îl are ţara noastră când vine vorba de atragerea turiştilor străini. Cu investiţii în infrastructură din partea statului şi cu investiţii în locuri de cazare şi obiective turistice din partea firmelor private, putem ţinti eficient pe piaţa internaţională.
La nivel concret, am discutat despre posibilitatea atragerii unor investitori italieni în turismul românesc. I-am prezentat activele pe care MDRT încă le deţine şi care urmează să fie privatizate. Partea italiană s-a arătat foarte interesată de staţiunile balneare şi este posibil ca,  într-o perioadă relativ scurtă de timp, acest interes să se şi materializeze în investiţii directe.
De asemenea, am vorbit şi despre noul brand turistic. Am stabilit un plan de popularizare a staţiunilor turistice româneşti în rândurile italienilor.
Printre altele, am abordat şi subiectul împărţirii administrative a oraşului Milano, respectiv a Bucureştiului. Am căzut de acord că actualele structuri sunt învechite şi pot suferi modificări în viitorul apropiat. Domnul Lombardi îmi spunea chiar despre demersurile făcute de cei de la Milano pentru a gândi o formă administrativă nouă.
De altfel, cred că pe această zonă trebuie să importăm know-how şi să folosim modele administrative care s-au dovedit eficiente în alte oraşe europene importante. Nu trebuie să rămânem ancoraţi în actuala formulă doar pentru că nişte politicieni încearcă să-şi protejeze interesele de clică.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 1 25 sept. - 25 oct. 2010 și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s