Contrele Antonescu – Ponta clatină unitatea Opoziţiei

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat nu renunţă la ideea dărâmării guvernului condus de Emil Boc, indiferent de rezultatul dezbaterii moţiunii de cenzură. În ultimul timp, între cele două partide au existat negocieri purtate mai mult prin intermediul declaraţiilor date în presă. O analiză a intervenţiilor avute de Crin Antonescu şi Victor Ponta revelează faptul că cei doi lideri politici nu sunt chiar pe aceeaşi lungime de undă. Din contră. Sunt evidente unele disensiuni ce pot eroda unitatea opoziţiei din România.
Surse liberale, citate de Mediafax, au înaintat câteva nume care ar putea fi propuse pentru preluarea postului de premier, în eventualitatea demiterii lui Emil Boc. „Propunerile PNL pentru funcţia de premier, care vor fi prezentate de preşedintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul negocierilor pentru constituirea guvernului de avarie, sunt Klaus Johannis, primarul Sibiului, Stere Farmache, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti şi Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom”, au declarat sursele citate, care au dezvăluit că în discuţie ar mai fi fost şi Daniel Dăianu, respins în cele din urmă din cauza apropierii de preşedintele Traian Băsescu.

”Liberalii nu au mână bună la independenţi”

Disputa a fost pornită de către Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, care a fost de părere că alegerile liberalilor nu ar fi cele mai potrivite. „Liberalii nu au avut mână bună la independenţi. Toţi independenţii lansaţi de liberali, Predoiu, Cioloş, Vlădescu – au ajuns să se îndrăgostească de Cotroceni şi au plecat la Traian Băsescu”, a declarat Ponta. Aceste vorbe l-au deranjat pe Crin Antonescu, care a dat un răspuns tranşant atunci când a fost întrebat dacă Ponta ar putea reprezenta o variantă de premier: ”Nu!”. Liderul liberalilor a ţinut să specifice: ”Independenţii respectivi nu au fost desemnaţi de către mine. În orice caz, noi vorbeam despre premieri independenţi”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 2 26 oct. - 25 nov. 2010 și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s