Chef Bucătar acasă la tine. Cum pregăteşte o masă Meniu D’ Autor

Pasiunea pentru bucătăria de calitate l-a îndemnat pe P.D.D’Z.M Meniu D’Autor să dorească să dezvăluie, prin intermediul cinelor deosebite în cadrul elegantului serviciu ”Chef Bucătar acasă la tine” din trucurile şi bucuriile pe care această artă le dăruieşte. Obiectivul lui P.D.D’Z.M este acela de a face cunoscută bucătăria tuturor chiar şi în moduri originale şi mai puţin cunoscute.
Din această dorinţă s-a născut iniţiativa “Chef Bucătar acasă la tine””A tavola con lo Chef”, o extraordinară ocazie pentru a putea intra “în culise”, unde totul îşi are originea şi prinde formă, bucătăria.
Norocoşii participanţi la aceste cine deosebite vor putea petrece o seară cu siguranţă diferită faţă de celelalte, admirându-l pe chef la lucru în regatul său. Aşezaţi în primele rânduri în spatele unei mese, ei vor observa ce se ascunde în spatele muncii unui profesionist al bucătăriei, vor vedea cu ochii lor cum se nasc extraordinarele sale creaţii.
Cu această ocazie va fi realizat un meniu complet, de la reţetele cele mai creative la cele tradiţionale, rezultat al profesionalismului şi competenţei, pentru a veni în întâmpinarea tuturor gusturilor şi exigenţelor.
Preparate unice care vor lua formă înaintea ochilor dumneavoastră. într-un vârtej de savori şi parfumuri  în măsură să satisfacă gusturile cele mai rafinate.
Iubitorii bucătăriei de calitate nu trebuie să piardă ocazia de a vedea un profesionist la lucru, de a-l urmări în momentul alegerii ingredientelor, în modul în care le prelucrează şi îmbină.
Veţi urmări pregătirea acestora în toate fazele descoperind astfel secrete a originale reţete, dulciuri inventate de chef şi delicatese improvizate.
Veţi putea aprecia grija pentru detalii, atenţia în îmbinarea mâncare – vin pentru valorizarea cât mai bună a aromelor, până la prezentarea rezultatului final al reţetelor originale ce datorează desigur mult tradiţiei culinare italiene.
Toată lumea bucătăriei italiene moderne la picioarele voastre, dezvăluită în fiecare aspect al său.

O experienţă culinară antrenantă
După participarea la aceste cine deosebite, modul vostru de a vedea mâncarea nu va mai fi la fel. Un moment extraordinar ce trebuie încercat şi împărtăşit pentru a aprecia pe deplin plăcerea bucătăriei.
Veți putea fi martori cu entuziasm la extraordinara uniune artă-bucătărie, o uniune care vă invită să vă abandonaţi unei călătorii multisenzoriale alcătuită din sunete, culori şi savori.

Jocului cu seducţia în bucătărie – Decalogul lui Meniu d’Autor

1. Atmosfera potrivită – De la lumini la muzică, de la parfumuri la arome, până la prepararea mesei, totul trebuie să fie pregătit în cele mai mici detalii pentru a crea o atmosferă intimă şi relaxantă.

2. Materii prime de calitate – Pentru a aprinde dorinţa şi stimula simţurile, o atenţie deosebită trebuie acordată parfumurilor, savorurilor şi aromelor.

3. Vinul, Cupidonul ideal – Fie un roşu consistent, un rosè răcoros sau un alb cu aromă de fructe, „nectarul zeilor” este fundamental pentru „a rupe gheaţa” şi a intra în sintonie.

4. A repune în ordine în timpul preparării – Chiar şi a face ordine împreună poate fi un joc distractiv pentru a face să se aprindă scânteia şi pentru ca momentul de după cină să nu devină stresant.

5. Şi ochiul îşi vrea partea sa – Rafinament, stil, detalii, sunt fundamentale în jocul seducţiei.  Prin urmare, ”Nu” la ceea ce este mediocru sau excesiv, ”Da” comodităţii rafinate.

6. Uitaţi de Televizor, celular şi PC – Pentru a crea armonie şi empatie trebuie eliminat orice element care ar putea să deranjeze conversaţia: interzisă utilizarea calculatorului şi a celularului. În schimb, trebuie avut grijă de fundalul muzical cu un playlist potrivit atmosferei.

7. Graba nu ajută! – Simţurile au nevoie de preliminarii potrivite. Abandonează grijile şi lasă tot ceea ce este frenezie afară. Gătitul are nevoie de timp şi mai ales de toate „ingredientele”.

8. Fiecare cu rolul său, dar plăcerea se împarte – A împărţi sarcinile şi a se ajuta reciproc poate fi util pentru a-l „studia” pe celălalt şi a-l cunoaşte mai bine.

9. Niciodată nu trebuie uitat „ciugulitul” – a gusta împreună din ceea ce se găteşte şi descoperirea de noi savori înlătură barierele, pregătind poate primul sărut.

10. A se juca cu uşurinţă – Toate fazele gătitului trebuie înfruntate fără griji; gafele şi greşelile se transformă într-un moment ironic şi de complicitate.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nr. 2 26 oct. - 25 nov. 2010 și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s